14 april 2011

Akutläkarbloggen i median

Vår blogg har oväntat och glädjande fått stor uppmärksamhet i media! Det visar sig att allmänheten tycker att det är intressant att läkare bloggar! Det är ett tecken på en ny generation av läkare som är uppväxta med datorer och Internet, och redan under studentåren använt de nya IT-verktygen för att bli bättre och effektivare läkare. Nedannämnda artiklar säger det mesta, med detta faktum föranleder även en framtida post som fördjupar ämnet, dvs. hur och varför IT kan göra stora saker för vården. Så stanna kvar och följ vår blogg, t.ex. med RSS funktionen.

Bloggen har varit aktiv i cirka ett halvt år och har redan fått all denna uppmärksamhet! Det blir spännande att se vart detta leder!

Lämna gärna frågor till oss om bloggen här nedan i diskussionsfältet, vi kommer att svara på alla vi kan!


Sydsvenskan
http://www.sydsvenskan.se/lund/article1441866/Akutlakare-bloggar-om-sina-fall.html
(där 12% av läsarna just nu är arga - men 70% är glada)

Region Skånes nyhetsbrev för massmedia
http://www.skane.se/templates/page.aspx?id=335224

Sveriges Radio (P4 morgon)
http://dl.dropbox.com/u/484919/SR.P4%20morgon%20Akutl%C3%A4karblogg

Lokaltidningen Lund
http://lund.lokaltidningen.se/akutlakarnas-okar-sin-kompetens-genom-blogg-/20110401/artikler/704069795/1238

IT i vården
http://itivarden.idg.se/2.2898/1.377729/akutlakare-okar-kompetens-genom-bloggOch slutligen bloggkollegor:
/DTH

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag hittade till er via Georges blogg. Även om jag inte alls förstår era medicinska termer, så kommer jag nog att kolla in här ibland. Jag följde under en kort period den kollega till er(?) som bloggade men tvingades stänga ned sin blogg. Den var oerhört givande, då den gav ett perspektiv inifrån arbtsplatsen.

Sedan har jag en hel del aktuella funderingar om hur svensk akutsjukvård fungerar för patienten, särskilt akutsjukvård för barn på stora sjukhus som bl.a. Lund. Tyvärr har jag gammal negativ erfarenhet av hur det kan fungera och tyvärr har jag nyligen ny negativ erfarenhet.

Jag önskar er lycka till i bloggvärlden!